Uncategorized

Viktiga tips för en lyckad flytt på vintern

Det kan vara många anledningar till en flytt. Ditt hem är lagt ut för försäljning och datum att lämna närmar sig. En ny lägenhet är fixad, eller ett nytt hus. Jobbstart på nya jobbet närmar sig och det råkar vara mitt i smällkalla vintern. Kanske inte bästa tiden på året att flytta, men det behöver inte vara anledning till oro. Med lite hjälp från en flyttfirma blir flytten mycket lättare, de hjälper dig med både förberedelser och flytt.

Håll koll på vädret

Det lönar sig att hålla ett litet extra öga på vädret om man ska flytta på vintern. Vi bor i Skandinavien och det är vanligt med temperaturer långt under noll och kraftigt snöfall. Ska man flytta på vintern så försök att planera att flytta de dagar då det är fint väder. Det underlättar för både dig och firman.

Packa på rätt sätt

På vintern är det lättare att saker som ska packas kan bli fuktskadade vid en flytt. Att använda vattentäta material som plastpåsar och annat när man ska packa är viktigt, detta för att undvika att fukt och kondens kommer in lådorna. Ta också ut batterier ur all elektronik och ta en extra titt på om det finns vätskor som kan frysa, har man otur kan en behållare spricka då det utvidgar sig och senare läcka på andra saker.

Planera för bästa resväg

I större städer som Stockholm så är det viktigt att veta när det är som mest trafik, det kan underlätta vid en flytt. Man vill inte gärna sitta fast i trafiken. Vädret kan också påverka trafiken och skapa köer, dem vill man undvika. Ha alltid en back up plan om en alternativ resväg för att hålla tidsplanen.

Rätt klädsel

Då det är kallt på vintern vill man inte frysa. Rätt kläder vid en flytt är viktigt, se till att vinterjackor, tjocka tröjor, vantar och mössor finns lättillgängligt. Packa inte ner termosen, fyll den istället med lite varmt att dricka till flytten.

Förbered ditt nya hem

Om det snöar mycket så se till att infarten till det nya hemmet är skottat och klar till inflyttningsdagen. Man kan ha en snöskyffel med sig i bilen om det inte skulle vara gjort på förhand. Termostaten i det nya hemmet kan slås på i förväg så att man inte flyttar in i ett iskallt hus.

Tänk på dina husdjur

Du känner dina djur bäst, kanske det är smart att låta en vän passa dina djur under flytten eller kanske lämna in dem på ett hund och katt hotell för en natt eller två. Det är mycket som ska göras under en flytt och saker som att gå promenad med dem eller komma ihåg att ge dem mat och tömma kattlådan är lätt att glömma.

Mindre djur som hamster, reptiler och fiskar med mera, se till så att de inte utsätts för onödig stress eller kalla temperaturer. Har man ett husdjur så är man pålagd ansvar att se till att flytten är säker för dem och att de mår bra hela vägen.