Uncategorized

Saker du aldrig får glömma när man ska flytta en firma eller ett kontor

Det måste alltid planeras lite extra när man ska flytta på en firma för det handlar oftast inte bara om en person, det påverkar alla anställda i företaget också. Det är viktigt att ha en lista över allt som måste tas hänsyn till när man letar efter en ny lokal. Det är mycket som ska klaffa, utrymmet ska passa inte bara företaget, personalen ska också känna sig nöjda, då blir det bättre stämning på jobb. För att ta del av de tips som kan vara bra att komma ihåg vid en flytt av ett företag så läs vidare.

En flytt ska vara ordentligt planerad

Att improvisera en flytt och ta det lite som det kommer fungerar inte när det är prat om att flytta på ett helt företag. Det måste göras en solid plan där det står detaljerat vad som måste göras innan något beslut tas. Detta gör man för att vara säker på att alla faktorer som behöver tas hänsyn till är inräknade. Innan man börjar leta efter en ny lokal, börjar att packa eller kanske leta information på nätet, så börjar man att skissa på planen. Samarbeta med avdelningscheferna och andra viktiga nyckelpersoner i företaget om viktiga detaljer så att flytten fungerar så smidigt som möjligt för alla.

Närhet till företaget

Ta alltid med i beräkning hur dina anställda ska ta sig till och från jobb. Inte alla har en bil och då är det viktigt med en fungerande kollektivtrafik. Närhet till huvudleder för de som kommer från andra städer är bra. Det är viktigt att den nya lokalen ligger i ett attraktivt område för att behålla sina anställda, men även göra firman attraktiv när det blir dags att anställa fler.

Rymlig parkering

Parkering är en annan viktig sak som man inte får glömma bort när man letar efter en ny lokal. Man vill kunna erbjuda sina anställda en bra parkering så att de slipper att parkera längs med en väg eller betala för en parkering i ett parkeringshus. Ta reda på hur många i firman som behöver parkering så att det finns parkering för dem utanför den nya lokalen. Att också ha extra parkering till besökande och eventuellt fler anställda är också bra att ta med i beräkning.

Kostnader för firman

En viktig sak som du måste hålla ha kontroll över är när man ska flytta ett företag är flyttkostnader, Precis som med vilken flytt som helst så kommer det antagligen att kosta mer än vad man beräknat från början. Ha alltid en flexibel budget och kom ihåg att spara där det kan sparas. Det är också bättre att räkna med lite mer än att underskatta kostnaderna