Uncategorized

Bra frågor att ställa till flyttfirman innan man hyr in dem.

Om du förbereder dig för att flytta till ett nytt hem och letar efter en flyttfirma som kan hjälpa dig, då är det ett par saker du bör veta om dem innan du hyr dem. Var säker på att du ställer rätt frågor och undersök gärna lite i tillägg för att inte bli lurad. Var med andra ord säker på att flyttfirman kommer att klara av uppgiften när du behöver dem. Vi tar upp ett par saker som kan vara bra att fråga flyttfirman innan ett avtal görs, fortsätt att läsa om du vill gardera dig.

Är flyttfirman registrerad och försäkrad?

Var säker på att firman du tittar på är en registrerad firma. Undersök också så att allt de påstår att de har verkligen stämmer, som intyg, referenser, utmärkelser med mera.

Hur länge har firman existerat?

Är en firma ny behöver det inte betyda att de har dålig service. Det är heller ingen garanti att en firma med massor av erfarenhet har den bästa servicen. Att lära känna en firma lite grand innan man hyr dem är alltid en fördel och det blir lite lättare när man ska ta ett val om vilken firma som ska utföra din flytt.

Finns det lagringsmöjligheter?

Denna frågan är viktig om man behöver lagra delar eller allt man äger för en kortare eller längre period när man ska flytta. Det finns företag som bara koncentrerar sig på lagring, men visst är det enklare att ha både flytt och lagring med en och samma firma. En flyttfirma med komplett service där lagring är inkluderad gör det lite lättare.

Hur mycket kostar lagring med flyttfirman?

Priset är alltid aktuellt. Bara för att man anlitar en firma att hjälpa till med flytten behöver det inte betyda att man får ett bättre pris på en lagerlokal som de har. Dubbelkolla alltid priserna på lagring med flyttfirman så att de inte är mycket dyrare.

Hur fungerar det med avbeställning?

Var säker på hur det fungerar med avbeställning om oförutsedda situationer uppstår. Det är dumt att åka på onödiga kostnader om något skulle förändra sig med flytten.

Finns det ett erbjudande eller annan form för rabatt?

Ibland så har en flyttfirma speciella erbjudanden eller rabatter som kan ge kunden fördelar i flytten. Olika situationer kräver olika lösningar, hör med dem vad de har att erbjuda för att få ett så bra pris som möjligt.

Kan du lita på att de kommer när de ska?

När man ska flytta har man ofta ett datum man måste lämna sitt boende och då vill man också vara säker på att flyttfirman kommer när de ska. De ska också leverera dina ägodelar efter den tid som är avtalad. Har de inte möjlighet att ge dig den servicen, ja då är det nog bättre att leta vidare efter en annan flyttfirma.