Uncategorized

Bästa tipset vid en flytt från ett hem till ett annat är att använda färgkodning

Om det är första gången man flyttar eller har gjort det förut spelar liten roll, man ser fort att det kan blir både hektiskt och oorganiserat. En flytt kan vara rörig och oorganiserad när man packar ner, för att senare blir ändå rörigare när det är dags att packa ur. Vänner och bekanta som hjälper till kan kanske bli lite frustrerade över att allt är packat utan någon form för märkning av lådorna. En av de allra viktigaste och mest hjälpsamma tips som du kan få är att organisera flytten från dag ett med färgkodning av dina flyttlådor, det kommer att gå så mycket smidigare på det sättet. Det spelar ingen roll att du har den bästa flyttfirman i Stockholm i ryggen om du inte är organiserad, och flytten blir fort en stor börda för alla inblandade. Oavsett om man har hyrt in en firma som ska hjälpa till att packa eller inte, att lära sig fördelarna med färgkodning av flyttlådorna kommer att hjälpa på och göra flytten smidigare.

Enkelt att se koderna

Att sätta olika färgkoder på lådorna efter de rum som de tillhör kommer att göra det lättare visuellt när man ser vilken låda som hör till vilket rum. Lättare under själva flytten då man vet att saker från köket ska i en låda och saker från sovrummet i en annan. Och vid framkomst till nya bostaden vet man vilket rum som de olika lådorna ska bäras in i.

Spara tid

Att märka lådorna med olika färger kommer också att spara dig för massor av tid, och man packar ur lådorna mycket fortare. Varje låda bärs dit den ska direkt och kan packas upp där direkt. Inget letande i omärkta lådor eller funderingar över vad som ska till vilket rum.

Tydligare märkning

Att skriva lappar är väl och bra, men med färgkodning (till exempel post it lappar i olika färger) så blir märkningen så mycket tydligare. När varje rum får sin egen färg så vill de som hjälper till att flytta ha ett system att gå efter. De behöver inte leta efter texten utan ser direkt vilket rum en låda ska till. Du har också bättre kontroll då man inte lägger saker från sovrummet i till exempel en låda ägnat för badrummet. Lättare när man ska leta upp sina saker senare.

Minska stressen

Eftersom alla dina ägodelar kommer att vara packade på ett organiserat sätt så blir det lättare att hitta dem vid behov. Flytten blir heller inte fylld med stress och oro. Det är lättare än många tror att bli överväldigad med allt som måste göras. Organiserar man sin flytt från början och håller huvudet kallt hela vägen genom flytten så blir allt lättare att hantera.

Om du är överväldigad av den kommande flytten så är det bästa du kan göra att hyra “Städfabriken” att hjälpa dig med din flytt. Som en av de bästa firmorna i Stockholm erbjuder de allt från ett komplett flyttpaket till eko vänligt material att packa i. När man hyr dem att ta hand om flytten så slipper man allt huvudbry med packning och transport av ägodelar och möbler. Det ger dig mera tid att fokusera på familjen och det nya hemmet.