Uncategorized

Bästa sättet att packa elektronik vid flytten

Elektronik är de ägodelar som man är mest rädd om. Delvis för att man har betalat en god del för de och för att de också är de ting som man använder varje dag. Elektronik är ömtåligt. Packar man inte korrekt när man ska flytta så kan det fort gå sönder och man kan bli väldigt besviken när man packar upp.

Men det finns hjälp att få. Följer man de instruktioner som professionella firmor använder vid flytt av elektronik, då är man försäkrad att de inte går sönder eller blir skadade på annat sätt på vägen till det nya hemmet.

Följ instruktionerna för dina apparater

I instruktionen som följer med varje apparat står det hur man ska ta vara på dem. Detta inkluderer temperaturer och andra speciella instruktioner som vibrationer eller annat som kan skada din elektronik.

Använd lämpliga lådor

I en perfekt värld så sparar man alltid de lådor som elektroniken ligger i vid köp, tillsammans med frigoliten som gör att produkterna står stadigt och beskyddat när lådan flyttas. Har man inte kvar lådan behöver man en som är lite större än den elektronik som ska packas.

Det är också viktigt att se till att lådorna är slitstarka, är hela och inte har en botten som vill öppna sig vid flytt. Vid flytt man också överväga att hyra in en flyttfirma att packa. Det underlättar ofta att ha ett par extra händer till hjälp.

Se till att ha allt av förpackningsmaterial

I tillägg till flyttlådor så behöver man en bra förpackningstejp. Det är viktigt att lådorna är förseglade på rätt sätt och inte öppnar sig vid flytt. Bubbelplast, frigolit inlägg, plastfolie och filtar som dämpar stötar är viktigt för att skydda din elektronik.

Vi gör en uppmärksam på att det finns skräddarsydda skumföpackningar som passar till de olika storlekar som all din elektronik har.

Stäng av och dra ur alla ledningar

Se till så att alla ledningar är förpackade på ett säkert sätt. Använd färgkoder när ni packar och märker elektroniken, då ser man senare vilka ledningar som ska till vilken apparat. Du kan också använda din mobil till att ta bilder, detta kan vara till stor hjälp senare när man ska koppla ihop allt som till exempel datamaskiner, tv och ljud, spelkonsoler och allt annat som hör till.

Var noga med temperaturen

Elektronik ska inte lagras i kalla utrymmen. Planera så att den elektronik som används mest och är ömtålig, som till exempel mobiler, plattor och laptops, inte packas i lådor som ska stå kallt.

Använder du dig av en flyttfirma, se till så att din elektronik blir lagrad i lokaler med rätt temperatur. Uppvärmda lager med övervakning är det ideala då det är stort värde på din elektronik.

Ta ur batteri och andra delar

Du har kanske upplevt att ett batteri har läckt eller korroderat när det suttit i en av dina elektroniska saker. Inför flytten tas batteriet ut för att undvika detta. Då undviker man också att elektroniken fortsätter att vara på som i sin tur kan leda till överhettning. Förvara alltid batteri separat.

Om du har en skrivare som behöver flyttas så ta ut bläckpatronerna. Då minskar risken för att det blir skrivarfel senare. Kondens kan också skapa problem när patronen ska flyttas från kallt till varmt.